tak jak maicroft napisał orginalny alarm musi miec ten wyłącznik na słupku, mysle , że te nasze są dokładane przez ASO przy zakupie nowego auta.
brak sygnału dzwiękowego przy zamykaniu/otwieraniu centralne
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez czyzyk64mysle , że te nasze są dokładane przez ASO przy zakupie nowego auta
chyba, że w specyfikacji na wyklejce masz kod alarmu fabrycznegoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czyzyk64tak jak maicroft napisał orginalny alarm musi miec ten wyłącznik na słupku, mysle , że te nasze są dokładane przez ASO przy zakupie nowego auta.
1/ brak czujek ultradźwiękowych na słupkach A - są schowane w podsufitce obok schowka na okulary (pionowe szczeliny);
2/ włącznik/wyłącznik czujek ultradźwiękowych na słupku B przy fotelu kierowcy na wysokości regulacji oparcia fotela.
Temat był już poruszany http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic
Komentarz
-
-
w O2 FL jest w MaxiDOt funkcja pozwalająca włączyć dźwięk potwierdzający włączenie/wyłączenie alarmu fabrycznego - ATA confirm (czy jakoś tak). Po włączeniu faktycznie z samochodu zaczyna wydobywać się dźwięk. Jednak jest on tak minimalistyczny, że trzeba niemalże ucho do maski przykładać
rozumiem, że posiadacze FL potwierdzą niską głośność dźwięku?
Komentarz
-
-
Nienawidzę, jak przechodzę koło jakiegoś samochodu i ktoś go właśnie otwiera z głośnym ŁYŁ-ŁYŁ, można dostać zawału. Już raz mało co nie udusiłem za to jednego faceta. Jestem dość postawny, więc usłyszałem tylko: "przepraszam, ja na prawdę nie mam na to wpływu..." :twisted:1.4TSI + DSG Biała
Komentarz
-
-
OK .... no to teoria wygląda następująco. W 2004 (albo 2003) roku, ktoś w Unii wymyślił sobie, że sygnał przy włączaniu i wyłączaniu alarmu jest przeszkadzający, dlatego wymyślił prawo, które mówi, że auta produkowane po jakiejś tam dacie (rok j/w) ma być potwierdzenie tylko i wyłącznie przez sygnał świetlny. Dlatego auta produkowane po 2004 roku nie mają sygnału dźwiękowego.
Nie pamiętam jak w O2 FL (bo szczerze mówiąc nie skupiałem się na tym za mocno), ale w O2 w VCDS jest kilka opcji związanych z alarmem i właśnie dźwiękami podczas jego włączenia i wyłączenia. Chciałem u siebie włączyć właśnie pikanie przy zamknięciu, ale też jakoś super cicho, więc odpuściłem. Tak samo z "wyjącym" alarmem - jakoś psita cicha jak dziewica po pierwszym razie - niby coś próbuje, ale jakby już nie miała sił.
Doszedłem jeszcze do jednej opcji, której mi się nie chciało wypróbować, bo nie rozumiałem o co chodzi, a mianowicie rodzaj alarmu. W adaptacjach (chyba 09 - elektryka) jest coś takiego jak rodzaj alarmu i są w niej trzy opcje: GERMANY, ENGLAND oraz RoW (Rest of the world). Ponoć, że ta rzecz odpowiada za to w jaki sposób alarm reaguje na wzbudzenie. (***) Jedno z nich jest takie jak aktualnie u mnie, czyli światła migają i tyle. Drugi trąbi klaksonem chyba przez ileś minut, potem cisza, potem znowu wyje. Trzecia opcja wyje jakimiś wyjcami, zmieniającymi się co kilka sekund i też z przerwą na doładowanie akumulatora, po czym zaś zaczyna wyć.
Mam 50% pewności, że to co napisałem od (***) jest prawidłowe. Jeśli ktoś zna szczegóły tej adaptacji, to z przyjemnością pochłonę trochę wiedzy.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtasosw O2 FL jest w MaxiDOt funkcja pozwalająca włączyć dźwięk potwierdzający włączenie/wyłączenie alarmu fabrycznego - ATA confirm (czy jakoś tak). Po włączeniu faktycznie z samochodu zaczyna wydobywać się dźwięk. Jednak jest on tak minimalistyczny, że trzeba niemalże ucho do maski przykładać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123kropeck, masz ori alarm czy dokładany?
Rozmawiałem kiedyś z MOBITEL (bo generalnie zajmują się systemami lokalizacji satelitarnej) i spytałem co to jest, bo myślałem, że od poprzedniego właściciela gratisa dostałem. Powiedziałem im tylko, że w swojej Skodzie znalazłem coś takiego i co to jest. Pani powiedziała że prawdopodobnie mam Octavia i wtedy jest to ich alarm, który montowali przez kilkanaście miesięcy dla Skody.Załączone plikiPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Witam
Mam dołozony alarm f-my DEST ( DOG ) do O2 FL MINT - niestety mam przykrą wiadomosć . Wersja MINT ma mozliwość tylko alarmu dołozonego ( fabrycznydostępny od wers. ambiente )
I tak po wizycie w ASO
- alarm nie ma mozliwości sygnalizacji syrenką po załączeniu ( nie chce mi się wierzyć - udam się z tym problemem do producenta alarmu )
- alarm po załączeniu nie domyka szyb
i to narazie tyle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RSWitam
Mam dołozony alarm f-my DEST ( DOG ) do O2 FL MINT - niestety mam przykrą wiadomosć . Wersja MINT ma mozliwość tylko alarmu dołozonego ( fabrycznydostępny od wers. ambiente )
I tak po wizycie w ASO
- alarm nie ma mozliwości sygnalizacji syrenką po załączeniu ( nie chce mi się wierzyć - udam się z tym problemem do producenta alarmu )
- alarm po załączeniu nie domyka szyb
i to narazie tyle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RS- alarm nie ma mozliwości sygnalizacji syrenką po załączeniu ( nie chce mi się wierzyć - udam się z tym problemem do producenta alarmu )
Czyli alarm uzbrajany i rozbrajany bez powiadomienia dźwiękowego....
Ale możesz się zapytać producentaMartino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Witam,u mnie od czasu jak mam octavie zawsze był tylko sygnał świetlny przy zamykaniu,otwieraniu alarmu do czego się przyzwyczaiłem i chciałbym żeby tak było nadal ale...Własnie ostatnio ładowałem baterie i odłączyłem klemy, a po ponownym podłączeniu bateri okazało się przy zamykaniu auta załącza się jeszcze dodatkowo sygnał dźwiękowy.Czy ktoś może wie jak go wyłączyć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez btaWitam,u mnie od czasu jak mam octavie zawsze był tylko sygnał świetlny przy zamykaniu,otwieraniu alarmu do czego się przyzwyczaiłem i chciałbym żeby tak było nadal ale...Własnie ostatnio ładowałem baterie i odłączyłem klemy, a po ponownym podłączeniu bateri okazało się przy zamykaniu auta załącza się jeszcze dodatkowo sygnał dźwiękowy.Czy ktoś może wie jak go wyłączyć?
echOI Combi 1.6 LPG BFQ
Komentarz
-
-
Jak dokładany to proste przynajmniej u mnie :PILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez btaCzy ktoś może wie jak go wyłączyć?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz